xenio logo 220x220In de derde fase van je rijlessen is de tijd aangebroken voor de tussentijdse toets. De tussentijdse toets is hetzelfde als een praktijkexamen en wordt ook door het CBR afgenomen. Een tussentijdse toets wordt afgenomen met een examinator om te kunnen vaststellen hoe het met je niveau gesteld is en of je kunt afrijden. Na afloop volgt er een uitgebreide feedback en ontvang je diverse tips van de examinator.

Vrijstelling speciale verrichtingen tijdens praktijkexamen

Heb je tijdens de tussentijdse toets de bijzondere verrichtingen voldoende uitgevoerd, dan krijg je hier vrijstelling voor tijdens het werkelijke praktijkexamen. De bijzondere manoeuvres kunnen bijvoorbeeld een parkeeropdracht en een omkeeromdracht zijn. Door de ervaring met een tussentijdse toets ga je met veel meer zelfvertrouwen naar het uiteindelijke praktijkexamen en zal je veel minder zenuwachtig zijn.

De voordelen van een tussentijdse toets

 • Bijna 50 % meer kans om in één keer te slagen
 • En fors hoger slagingspercentage voor rijbewijs b
 • Minder kans op fouten maken tijdens het praktijkexamen
 • Je weet beter wat je kunt verwachten op het examen
 • De beste gelegenheid om alvast te wennen aan het examen
 • Gelijk weten waar je meer op moet oefenen

Tussentijdse toets bij het CBR

Het CBR toont aan dat leerlingen die voor hun eerste examen gebruik hebben gemaakt van een tussentijdse toets, een fors hoger slagingspercentage in de categorie B hebben. Deze leerlingen scoren maar liefst 14,6 procentpunten hoger dan leerlingen die tijdens het praktijkexamen voor de eerste keer bij het CBR komen. RIS-leerlingen scoren daar bovenop nog eens 4,4 procentpunten hoger. Het slagingspercentage van een eerste praktijkexamen zonder een tussentijdse toets bedroeg in 2012 42,9 %. Met een tussentijdse toets ligt dit landelijk op 57,5%. RIS-leerlingen (Rijopleiding in Stappen) scoren zelfs 61,9 % voor hun eerste praktijkexamen.

Op voor het praktijkexamen

Wil je je zo goed mogelijk voorbereiden voor je rijexamen, dan is het dus zeker aan te raden om de tussentijdse toets bij Rijschool Xenio zeker aan te vragen. Je voelt je dan een stuk zekerder voor je werkelijke praktijkexamen. Juist om te voorkomen dat je wegens je zenuwen onnodige fouten zult maken. Het CBR adviseert om de tussentijdse toets af te leggen als je ongeveer tweederde tot driekwart van de rijopleiding achter de rug hebt. Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Daar staan dezelfde onderdelen op als het uitslagformulier van het werkelijke rijexamen. Aan de hand van dit formulier kun je samen met de rijinstructeur van Rijschool Xenio werken aan de onderdelen die nog beter moeten om te slagen voor je praktijkexamen.

Voldoe je aan alle exameneisen?

Omdat tijdens de tussentijdse toets alle examenonderdelen getoetst worden volgens de officiële exameneisen, weet je precies hoe je er voor staat. Als rijinstructeur rijden wij met jou en de examinator mee. De tussentijdse toets duurt net zo lang als het praktijkexamen. Rijschool Xenio raadt de tussentijdse toets dus zeker aan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het werkelijk rijexamen.

Zijn tijdens deze toets de bijzondere verrichtingen voldoende uitgevoerd dan krijg je hier een vrijstelling voor bij het daadwerkelijke examen. Je kunt dus niet daadwerkelijk slagen of zakken. Vervolgens plannen we in overleg het praktijkexamen in en houden we rekening met de tips van de examinator.

Na het volgen van je eerste proefles, kun je gelijk een best choice rijlespakket aanvragen. Met dit rijlespakket kun je kiezen voor 20 rijlessen met een korting op de totaalprijs. Je kunt ook kiezen uit een next level rijlespakket van 30 rijlessen en krijg je nog meer korting op de totaalprijs die je normaal betaalt bij losse rijlessen. Het praktijkexamen en de tussentijdsetoets zit er bij in begrepen en daar betaal je dus niets extra’s voor!

Als je al eerder rijlessen hebt gehad, kun je met een next level rijlespakket van 20 of 30 rijlessen makkelijk je rijbewijs halen. Veel mensen gaan na een starterspakket door met een best choice rijlespakket.

De voordelen van een best choice rijlespakket

 • De keuze uit een pakket van 20,30 of 40 rijlessen
 • Korting op de totaalprijs ten opzichte van losse rijlessen
 • Praktijkexamen zit er bij in begrepen
 • Geen wachtlijsten, dus gelijk beginnen
 • Een tussentijdse toets
 • Minder lessen nodig? Dan geld terug

Een best choice rijlespakket is aantrekkelijk voor cursisten die gelijk een groter aantal rijlessen willen vastleggen en hier minder voor willen betalen dat allemaal losse rijlessen. Bovendien zitten de kosten voor het praktijkexamen en de tussentijdsetoets er bij in, dus reken maar uit je besparing! Indien je meer of minder rijlessen nodig hebt, dan gepland, dan kun je altijd een paar extra rijlessen erbij nemen of juist met minder rijlessen dan verwacht je praktijkexamen aanvragen. Rijschool Xenio stelt zich hierin altijd soepel op, als jij je rijbewijs maar haalt!

Rijlessen met extra begeleiding

Rijschool Xenio is gespecialiseerd in het begeleiden van cursisten met angst, autisme, lichte handicaps of een ander probleem, waardoor meer specifieke aandacht nodig is om het rijbewijs te kunnen halen. Met veel inlevingsvermogen en geduld stellen wij je gerust, zodat je zenuwen of angst niet gaan overheersen. Ben je dus op zoek naar een rijschool in regio Lisse, Sassenheim, Hillegom of Nieuw Vennep die speciale begeleiding kan geven aan leerlingen met een mogelijke beperking? Dan zit je bij ons helemaal goed.

Meer of minder rijlessen nodig?

Denk je meer rijlessen nodig te hebben of wil je het zekere voor het onzekere, dan kun je ook kiezen voor het best choice rijlespakket . Daar zit ook gelijk de tussentijdse toets bij gesloten en kun je kiezen uit 20, 30 of meer rijlessen. Samen met jou gaan we er voor om je in korte of wat langere tijd te doen slagen voor je rijbewijs.
Next level of best choice rijlespakket aanvragen

Sta je te popelen om een next level of best choice rijlespakket aan te vragen en wil je graag snel beginnen? Vul dan vandaag nog je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Meld je aan !

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input

“Met een next level rijlespakket gaan we door naar het volgend niveau”