xenio logo 220x220Als rijschool in Lisse verzorgen wij diverse rijlessen binnen ons werkgebied rondom Lisse en de plaatsen en steden in de regio. Als deskundige en betrokken rijinstructeur geven wij diverse autorijlessen vanaf 16,5 jaar. Je rijdt hierbij in een moderne leswagen, waarmee je snel en veilig kan leren autorijden.

Rijlessen nemen: welk rijlespakket kies jij?

Bij rijschool Xenio kun je kiezen uit verschillende rijles pakketten. Zo kan je altijd rijlessen volgen in je eigen tempo. Wil je snel leren autorijden kun je gelijk beginnen met een voordelig starterspakket rijlessen. Om te kunnen bepalen hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt, kun je eerst een proefles aanvragen. Daarna kun je beslissen welke rijlespakket je wilt afnemen of gewoon losse rijlessen kiezen totdat je op kan voor je rijexamen.

Hoe zien de autorijlessen er uit?

De rijlessen zijn opgebouwd uit 4 fasen met verschillende stappen:

  1. In de eerste fase maak je kennis met het voertuig en leer je hier goed mee omgaan. Je leert de technieken van het sturen, schakelen, gas geven en remmen en enkele technische aspecten van de auto. De eerste fase wordt afgesloten met een stopproef, welke als bijzondere verrichting ook op het examen getoetst kan worden.
  2. In de tweede fase gaan we meer in op het lezen van de weg. De rijstrooktechniek komt aan bod, inhalen, achteruit rijden en omkeren. Tevens gaan we werken aan de kijktechnieken in verschillende situaties.
  3. In de derde fase komen de rotondes, parkeeropdrachten en de snelweg aan bod. Tegen deze tijd heb je genoeg zelfvertrouwen om 130 km/uur te gaan rijden!
  4. De vierde fase staat in teken van vooruit kijken, denken en handelen, dus anticiperen en inzicht krijgen.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

De autorijlessen duren op advies anderhalf uur. Zodat de stof goed wordt opgenomen en er gelegenheid is om in examengebied te rijden. Afhankelijk van je reeds aanwezige kennis, leeftijd, leergierigheid en leervermogen, zal de rijinstructeur het aanbevolen lestempo met je doornemen. De ene persoon heeft nu eenmaal meer of juist minder rijlessen nodig dan de ander. Tijdens de eerste proefles kan de rijinstructeur een inschatting maken hoeveel rijlessen je gemiddeld nodig zult hebben.

Met een tussentijdse toets maak je kennis met het CBR en de examinator. Tevens kun je hier vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen en maak je een grotere kans om in 1 keer te slagen.

Losse rijlessen

Bij losse rijlessen bepaal je zelf hoe vaak en wanneer je rijles wilt volgen. Je betaalt na afloop van de rijles. De totale duur van deze autorijlessen tot het rijexamen, is afhankelijk hoe vaak je rijles volgt, hoe snel je leert en in welke mate je de verkeersregels kent.

Daarvoor ga je natuurlijk ook je theorie oefenen.

Spoedcursus rijbewijs

Wil je supersnel je rijbewijs B halen, dan kun ook kiezen voor een spoedcursus rijbewijs. In deze spoedcursus rijbewijs krijg je gemiddeld tussen de 25 en 35 uur rijles en kun je binnen 4 tot 6 weken rijexamen doen.

Proefles autorijden aanvragen

Wil je graag snel met rijlessen beginnen? Vraag dan gelijk een proefles aan, zodat we gelijk een eerste rijles met jou kunnen inplannen. Ook kan je tijdens deze proefles je wensen bespreken en hoe snel je je rijbewijs wilt halen.
Twijfel niet langer en vraag vandaag nog een proefles aan!

Gratis proefles aanvragen !

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input

Ongeldige invoer